14 april 2013

De boekenleggers


Dit hebben we gekregen bij binnenkomst, Deborah heeft haar zakjes ook aan mij gegeven omdat ze toch altijd bij mij komt knutselen.

Dit cadeauzakje heb ik gemaakt bij Carry we hebben weer even bij kunnen kletsen en heb haar nieuwe mailadres waardoor we weer meer contact kunnen hebben. 


Deze is met de dabbers van Tim gemaakt de kleuren goud en lila met de leuke vogelhuisjes aan een ketting, met wat swirls en stempels aan een uithangijzer? en wat takjes is wel een leuke kaart geworden toch. Wel jammer dat je op de foto niet ziet dat hij door de goude verf mooi glimt.


De eerste dag met Tiny en Tanja geweest

Deze boekenlegger heb ik bij Art Journey gemaakt bij Birgit, de onderkleur is Dylusions geel daarna stempel je met Versamark de onderste stempel en embossen met zwart Wow poeder.
dan met versamark een sheet insponzen en dit verwarmen. dit spuit je met een andere kleur Dylusions weer zodat je daarna het overtollige van de embossing af veegt. Nu het bovenste gedeelte weer versamark bestempelen met een leuke stempel ik heb bingosteentjes gebruikt, en dit embos je in 2 kleuren het liefst mat en glimmend om een apart effect te krijgen.


Boven zie je hoe mooi het glimt door het embossen


het matte en glimmende embossen kan mooier en zal ik zeker eerdaags in mijn boek gaan gebruiken.


Op de foto zie je niet goed hoe de nieuwe verf glimt, deze tag heb ik bij de Craftorij gemaakt en ik ga deze verf echt kopen want ik kan ze mooi op mijn maskers gebruiken.

Leuk deze techniek met de spatels en dan natuurlijk het glimmende gedeelte, de ondergrond is met mooie nieuwe kleuren mist gespoten en ik ga ook deze 3 kleuren kopen om bij de andere inkten te gebruiken.


Dit is een leuke envelop om te versturen, je zult hem maar krijgen? hi hi ik laat hem lekker bij mijn eigen verzameling. Maar is wel leuk om met kerst iets leuks van te maken.
Zelf hou ik niet zo van deze stempels ( Te Monsterlijk), maar elk jaar maak ik toch iets bij de stand omdat ik ze zo wel leuk vindt maar kopen zal ik ze niet.

Dit is de achterkant van de envelop


 Dit is erg leuk het hartje komt tussen de blz van je boek, hij is met de pannetjes gemaakt en natuurlijk met versamark. De kleuren geel  en oranje zijn niet mijn favoriet maar ik vindt hem toch super geworden.
Het huisje is gestempeld op een blz uit een woordenboek en heb ik iets geel gemaakt omdat ik hem anders te wit vond.
Dit was nog leuker en spannend om te doen.
Het is embossen met WOW zwart en daarna met een stempel de swirls erin drukken, dan met pearl inkleuren.
De roosjes zijn in een mal gegoten en het geheim is dat je erg veel Wow zwart gebruik met pearl wow en nog een wow poeder waarvan ik niet meer weet welke kleur het was.
Dit verwarm je in een slaatjebakje van aluminium en de heatgun eronder tot het gesmolten is, je houd het bakje met een wasknijper vast om je niet te verbranden.
Dit giet je in de siliconenmal en laten hard worden, je kan dus je eigen roosje op elke kleur maken die je zelf wil alleen zijn ze best kostbaar omdat je erg veel embossingspoeder moet gebruiken.
Maar was erg leuk om te doen en ik ga zelf ook proberen een mooie kleur te krijgen.

Bij Krea Thea hebben Deborah en ik dit ingekleurd,dit was de tweede dag.
Dit is het voorbeeld van de benodigdheden in het mapje en ga ik samen met Deborah deze week afmaken.


De  Magnolia stempel is ingekleurd met potlood en geurloze terpentine en met zwart omlijnt om een vintagelook te krijgen. Eigenlijk gaat dit nog makkelijker dan de inkt en ga dit zeker thuis uitproberen.

Nu hebben jullie nog twee foto's van me tegoed omdat de batterij van het fototoestel leeg was, deze komen de volgende keer op het blog en verder wens ik jullie een goede nacht en tot de volgende keer maar weer.


Verjaardags kaarten en kaart van wedstrijd Art Specially 2013


Deze twee kaarten zijn met de Dylusionsinkt bespoten en bestempeld met stazon inkt.
De blaadjes met witte gelpen omlijnt en weer met de inkt ingevuld omdat ik hem te wit vond.
De kantlijn is gestempeld met gesso en de puntjes heb ik met Stickels aangestipt.
De lang zal ze leven stempel ook met gesso gestempeld en het hart met Stazon en omlijnt met gesso, het hart zit er in 3d opgeplakt. De roze kaart moet ik nog verder afmaken maar de basis is hetzelfde.


Mariette ik heb hem speciaal voor jou gemaakt en wens je een fijne verjaardag toe.


Hier is dan eindelijk de kaart die ik gemaakt heb om mee te dingen naar de hoofdprijs van Art Specially 2013.
Ik heb niet gewonnen maar zal volgend jaar zeker weer een kansje wagen.


De vlindertjes zijn ook bestempeld en komen mooi bij uit op de kaart vooral omdat het net roest lijkt terwijl het gewoon embossingpoeder is en daarna met distress ink in gewreven.

De Spaanse vrouw komt mooi naar voren met het emsossingpoeder en de mooie rand eromheen lijkt op roest en de kantjes en parrels maken het weer een geheel.


Dit is de linkerkant van het boekje.


En de achterkant van het boekje met de swirl stempel en de groene kantjes langs het boekje maken hem helemaal af.
Ik vindt hem erg mooi en deze komt ook in mijn vitrinekast te staan.

verder kom ik misschien vanavond nog terug met de gemaakte boekenleggers die ik vorige week heb gemaakt op de beurs in Zeist. Ik heb ze nog niet gefotografeerd dus dat wil ik zo meteen nog gaan doen.

Tot zo
Groetjes Sonja