26 september 2013

De blz's zijn af

 
Dit is het boekje wat ik in Valkenburg heb gekocht tijden onze vakantie.
De linnen kaft en de bedrukte plaatjes zijn helemaal mijn stijl.
Het nadeel is wel dat hij met touw is gebonden en het aan de binnenkant erg breekbaar word.
 
 
Dit is de binnenkant van het boekje en mijn eerste pagina's. De rechterkant is een zwart papier met een mask bewerkt en met verdunde gesso. Ik vond dit op zich al mooi maar toch heb ik nog met gesso de muur erop gemaakt. De tekst is op linnen af gedrukt op mijn computer.
De pauwenveer heb ik gebruikt omdat ik deze veren erg mooi vind en veel gebruik op mijn maskers.
 

 
Dit is de 2de blz. en heb ik in de vakantie gemaakt en ben dan met de techniek van Anna te werk gegaan.
Eerst veel tape geplakt en de kanten randjes opgeplakt. Toen met gesso de masks aangebracht en goed laten drogen
Dan alles bij elkaar gezocht en neer gelegd op de juiste plaats. Met sterke thee het kant en alles verder bespoten om een mooie vintage kleur te krijgen.
Alles vast geplakt en garen in de thee gedoopt om deze te kleuren en daarna goed te laten drogen.
Ik heb 3 kleuren inkt gebruikt als hoofd kleur : turquoise en oranje en natuurlijk zwart om af te maken.
De stempels aan de linkerkant erop gestempeld met Stazon en de tekst op mijn computer afgedrukt en op een stukje geribbeld karton geplakt.
 
 
 
De foto heb ik op linnen zwart /wit afgedrukt omdat Sepia te bruin werd en gemat op zwart papier.
 
 
 
 
Hier zie je hoe de draad in de thee verkleurd is en heb ik er een beetje slordig opgelegd en gedraaid. Hier zie je ook goed hoe de inkt in de papieren bloem is getrokken en een beetje zwart erop.
 

 
Dit is dan de 3de blz. deze heb ik ook in de vakantie gemaakt en verder afgemaakt. Als je wat pagina's op mijn blog terug gaat zie je hoe hij eerst was en nu hoe ik hem verder versierd heb.

 
De tulp was rechts niet mooi ingekleurd en heb ik met wat spikkels bewerkt.
De tulp heb ik verder met de vleugels versierd.

 
De tag met een rood veertje versierd en er in 3d opgeplakt. Mooi is het geworden en apart dat niet alle tape rood is geworden en dat de gesso toch een beetje wit /rosé is geworden.
 
Ik ben tevreden met mijn blz. tot nu toe en ben benieuwd hoe jullie het vinden, geven jullie een reactie op mijn creaties. Dat vindt ik altijd leuk om te horen en natuurlijk kunt u altijd een workshop bij mij volgen om de creaties ook zelf te maken.
Bel of mail of reageer onder dit bericht als u een workshop wilt volgen bij mij thuis.
 
 

Feestje bij de Craftorij

 
 
Dit zijn mijn gemaakte creaties van afgelopen Zaterdag
 

Gemaakt bij Rianne:
 
De tag eerst samen met een wit papier en de folderstans door de embosmachinne gehaald.
Daarna het witte papiertje op de tag leggen en de delen van de folder bruin maken met distrss-ink.
Dan de bruine delen afdekken en de tag bestempelen.
Het kleine kaartje bestempelen met super witte inkt waarvan ik de naam vergeten ben,sorry.
Daarna heb ik de sleutel van binnen helemaal blauw gemaakt met een distress-stift, eigenlijk moest je het vervagen met water maar deze stempel was daar niet zo geschikt voor vond ik.
Toen de tag rondom beinkt met bruine inkt.

 Gemaakt bij Katinka:
 
Het middelste kaartje daar zijn we mee begonnen om met H2O en water deze te verven , daarna met wit embosspoeder de stempel verhit. De volgende twee kaartjes op elkaar gescheurd zodat ze dezelfde scheuren hadden en de bovenste beïnkt. Dan de stempel met embosspoeder verhitten en weer inkleuren met de H2O om een mooie glans te krijgen. met een paar stukjes wol door het gaatje en alles op elkaar geplakt te hebben heb je een schattig kaartje toch. O ja de bovenste zit er met 3d tape op om hem wat meer naar voren te laten komen

Gemaakt bij Joan:
 
Met een handige enveloprilbord gewerkt en toen is dit handige envelopje ontstaan .Iik zit eraan te denken om dit rilbord te gaan kopen maar kijk eerst of ik het op mijn CraftRobo voor elkaar krijg om de mal te maken. Omdat het zo handig is om een envelop te maken voor een 15: 15cm kaart en deze enveloppen erg duur zijn.


 
Miranda maakte deze tags met gelliplate en de verf van Amsterdam, deze konden we niet volgen omdat er steeds een rij stond en het duurde lang omdat Miranda elke rond alles eerst zelf voor deed.
Ik heb wel foto's gemaakt zodat ik het een keer ga uitproberen in mijn boek.
De gelliplate kan je zelf thuis maken van gelatine dat ga ik zeker proberen. hihihi
 

 
Deze kaarten kon je bij Wini maken en is met stempels en tape te maken, dit ga ik thuis oefenen vooral de bijen kaart ga ik maken met het stukje sheet waar de bij aan bungelt.
Zie de foto hieronder.
 
 
 
Leuk bedacht van haar mooi is hij geworden hier word ik echt blij van om weer iets zelf te verzinnen hoe ik het toch op mijn manier kan doen. Wacht maar op mijn idee eerdaags.