02 mei 2016

Art Specially 2016


Zo dat is alweer een lange tijd geleden he. Maar heb wel veel te laten zien, ik zal elke dag weer nieuwe dingen laten zien. Maar nu eerst nog wat ik gemaakt heb op de Art Specially dit jaar.
Dit schilderijtje hebben we bij Pappillon gemaakt.
De foto hier boven is met was en embossingpoeder gemaakt. eerst maak je een ondergrond van vloeipapier en stempels daarna ga je met verf inkleuren .De vlinder,tekst en veren zijn geembosd met zwarte WOW en uitgeknipt. Na het verven ga je met was accenten aanbrengen. Hij glimt erg mooi en daar houd ik van.


Nog een leuke tag gemaakt met craquelé en de roos van de stempelmat, de mat hebben Dineke,ik en Mariette gedeeld omdat we er alle drie iets leuks aan vonden en de mat te duur was om voor 1 of 2 stempels te kopen. goede oplossing want ik heb al zo veel wat ik nog niet gebruikt heb.

Maar terug bij de tag, deze is op een stukje karton gemaakt en met een donkere kleur geverfd. dan de craquel√© aanbrengen. Ik had het wel wat dikker kunnen doen want het is niet erg veel gebarsten maar ik vind het wel mooi anders is het zo erg druk.
als het goed droog is de stempels erop zetten met gesso en een sheet wat accentjes aanbreng, weer drogen en nog als laatste inkleuren met inkt en een beetje gouden wax,touwtje eraan en klaar.
super leuk en mooi kaartje.

 
Bij Charry nog een make and take gemaakt met een zeepaardje was erg gezellig om haar weer te zien en spreken. Ook natuurlijk met haar man een praatje gemaakt en wat gaat de tijd toch had want ik ken hun nu al vanaf de hele eerste keer toen de Art Specially nog in Nuland was en daarna in Zeist een aantal jaren en Nu in Nijkerk. Leuk om al die Nieuwe technieken te zien en uitproberen.
Ja zo kom je dus aan die uitgroeiende hobby?
 

Dit kaartje met inkt en sheets en de stempels van dit jaar, ik vind het vrouwtje super leuk. Ook witte stipje met een sharpie stift  gemaakt deze is super goed dus ook maar aangeschaft.

 
De vlinder kaart bij Lydia gemaakt met stempels, versamark en pan pastel en leuke vormen gelli plates. Deze ga ik zeker zelf maken thuis,ik heb al wat vormpjes in gedachten daarvoor. Dit volgt later deze week.
Zoals je op de foto kan zien als je goed kijkt, zie je dat iedere cirkel een ander motiefje heeft van een stempel. Erg leuk om te doen met een mooi effect.


Dit kleine kaartje is met biste gemaakt en dit landschapje is met water en een penseeltje gemaakt. Erg leuk en zo klaar met een mooi resultaat.

 
Wow wat leuk om met huishoudfolie en inkt een leuke achtergrond te maken. alleen jammer dat ik de eerste keer dat ik het papier eraf haalde niet erg veel resultaat had en daarna het papier op de verkeerde kleuren terug gelegd had. Ga ik zeker nog een keer uitproberen.
 


En bij Stjaar was het weer erg gezellig, leuk dat wij hun niet alleen herkennen maar dat zei ons ook herkennen en dit zeggen ha ha,zijn wij ook beroemd.

De kaart is met rondjes uit een kaart gemaakt zodat je met inkt de rondjes op je papier beinkt. Dan met witte inkt diepte geven om er overheen te gaan.
Daarna de stempels met zwart erop en met een witte pen stipjes en lijntjes trekken. Alles matten op ondergrondkaart en weer 1 klaar

                                      

Deze is eigenlijk mislukt omdat de verfpotstempel te groot was maar het ging mij om de techniek. eerst maakt je met 3 verschillende kleuren distressinkt van licht naar donker een ondergrond. Dan ga je met een sheet en de donkere kleur inkt dit bewerken. Mijn idee was leuk omdat ik de tekst heel leuk vond maar kwam er achter dat dit niet handig is voor f=de tekst stempel. Dus de volgende keer balletjes, sterretjes of zo nemen. Omdat dit kaartje niet zo groot was paste de stempel er niet op dus had ik hem er maar half opgezet, ook leuk en zal eerdaags de originele foto laten zien hoe het ook kan.Want eigenlijk is niks fout en kan je altijd er iets anders van maken.


Bij Hermien heb ik dit kaartje gemaakt, de spuitflesje lekten erg dus het was een beetje mislukt. Maar de inkt spuit je op de sheet en daarna stempel je je voorbeeld en ga het inkleuren met verschillende kleuren inkt. Ga ik ook thuis nog eens proberen met andere stempels en haar voorbeelden volgen ook nog wel een keer.

Zo dit waren 10 van de 11 workshops die ik gedaan heb 1 volgt nog omdat ik deze vergeten op de foto ben te zetten.
Veel gezien en wijzer geworden en nu thuis maar uitproberen. Maar eerst ga ik mijn gelly plate maken, op You Tube al een voorbeeld gezien, misschien maak ik er een fimlpje van en post ik deze op mijn blog? Ben ik zo handig ha ha .
Nou dat was het voor vandaag en tot morgen.